Norges favoritte kjæledyr

I noen verdens språk finnes det et ordtak som påstår “Den som ikke liker dyr, liker heller ikke mennesker.”  Hvis vi anser ordtaket for å være sant, kan vi godt hevde at slike problemer ikke finnes i Norge, for Norge er veldig glad i kjæledyr. Det har vært veldig få undersøkelser på det temaet, og da er det best å snakke om det ut fra egen erfaring. Heldigvis har jeg mange norske venner og i det siste drev jeg med å spørre dem om hvilke dyr de vil like best som kjæledyr.

Bestevennen min, akkurat som jeg, er mest glad i hunder. Han sier at han hadde likt å ha en litt større hund hvis han ikke var student og bodde på studenthybelen. En av de lærerne på folkehøgskolen jeg var elev på hadde også hund, nemlig en golden retriever. Andre vennene mine er også glad i hunder og hver dag ser jeg mange folk som spasserturer med hundene i bånden.

Nordmenn er også utrolig glade i katter. Hele internettsamfunnet er faktisk utrolig glad i katter. Nå var det mange lærere på min folkehøgskole som hadde katter eller hadde hatt dem før. Man sier at katter har egen personlighet og at de kan være litt bortskjemte. Det synes som om nordmenn ikke har noe imot en sånn oppførsel, som egentlig ikke er typisk for kjæledyr.

Man er også glad i akvariefisk og store, luksuriøse akvariebygninger. Man kan lett se hvor godt man i Norge passer på at alt skal bli perfekt i akvariet. Det er synlig både når man stikker innom venner for å småprate og ta en kopp kaffe, og når man søker opp akvarieutstyr på nettet. Alt er tilgjengelig, fra fiskemat til ulike slags anlegg for akvariet. Det er veldig mange som elsker dem bare på grunn av estetikken, men mesteparten av vennene mine sa at det å se på akvariefisk har en beroligende innvirkning på deres helse, både hva gjelder psykisk og fysisk helse.

Og så er det mange som er glad i eksotiske dyr, som man vanligvis ikke ville ønske seg som kjæledyr. Ja, kjære leser, du har gjettet riktig! Det handler om slanger. Jeg fikk vitne til lange samtaler om hvor bra og kult det hadde vært å ha en slange som kjæledyr. For noen kan det kanskje høres rart ut, men det er mange norske som liker å ta bilder med slanger og mener at de er svært kule dyr.