Hundekjøring – Spørsmål og svar: Alt du alltid ønsket å vite om hundekjøring

Det kan vise seg å være krevende å planlegge en sånn opplevelse, spesielt hvis man ikke er en erfaren hundekjører. Her skal vi kartlegge ofte stilte spørsmål og svar hva gjelder hundekjøring både i Norge og generelt. Det er kjekt å vite at man kan ta kontakt med oss hvis det er noe man tviler på. Etter at du er forberedt deg godt til å ta deg en skikkelig fin vintertur, kan du vinne store gevinster på MrPlay Casino Spill og forebygge uforvendtede turutgifter. Vi skal også legge fram spørsmål og svar hvis vi merker at det er noen som stilles ofte, slik at svarene er synlige til alle besøkende.

Spørsmal: Er hundekjøring egnet bare for erfarne kjørere?

Svar: De fleste som organiserer slike arrangementer sier at det er slett ikke bare for de erfarne, for man kan velge mellom ulike aktiviteter. De er tilpasset ens kompetansenivå og fysiske ferdighet, dvs. at de kan variere fra å være interessante til å være veldig krevende og spennende.

Spørsmål: Tilbys det trening for nybegynnere?

Svar: Igjen er de fleste enige om at det må finnes trening, for det er mye man må ta inn. Det er alt fra det å forklare hva hundekjøring er og hvordan utstyret skal brukes til nybegynnere, til hvordan man skal være enda flinkere til å kjøre med slede og hvilket tilleggsutstyr man bruker for å klare det.

Spørsmål: Hvor kan jeg få en slik opplevelse?

Svar: Avhengig av ens reisedestinasjon, bosted og kompetanse i hundekjøring kan man velge mellom ulike foreninger og sammenligne aktiviteter de tilbyr. I Norge er det mange muligheter for hundekjøring, og de fleste opplysningene og fremtidige arrangementer finner man på nettside http://www.sleddog.no/, der de er kartlagt i en aktivitetskalender.

Spørsmål: Hvor kan jeg skaffe meg utstyret?

Svar: Det er utbredt med hundekjørerbutikker. Man kan finne mye bra på www.sledstore.no, avhengig av hvilke behov man har.

Spørsmål: Er idretten egnet for både kvinner og menn?

Svar: Ja, selvfølgelig er den! I det siste har det vært mye snakk om kvinnelige hundekjørere og deres nyvunnede suksess i denne disiplinen. Det har på ingen måte vist seg at det finnes ulemper ved å være en kvinnelig hundekjører. Forskere på hundekjøring sier at kvinner har en sterkere motivasjon enn menn, og at det er gleden de finner i idretten som får dem til å ha bedre resultater.

Spørsmål: Hva er krav for å drive med hundekjøring?

Svar: Noen steder er det aldersgrense, dvs. at man ikke får lov til å ta med barn under 2 år. Det er fordi man må være i stand til å tåle harde vinterforhold under turen. Imidlertid er det mulig å skaffe varme dyner og annet utstyr for å holde små barn tørre og varme.

Spørsmål: Hva må man ha på seg under turen?

Svar: For det meste er det godt vinterutstyr av bedre kvalitet, som ikke kan ødelegges eller revnes så lett. Vanligvis er det en meget varm skidress, tykke gensere og gode fleecejakker som tåler vind, som utgjør beste valg. Man skal også ha vinterstøvler og fottøy til vinterbruk på. Det er også kjekt med til og med ullundertøy.