Finnes det likheter mellom hundekjøring og hestekjøring?

Det er veldig få som hadde sagt at det finnes likheter mellom hunde- og hestekjøring. Uansett kan det godt hende at de to ikke er så ulike som man gjerne ville tro. Derfor er det sjelden bra med antakelser og fordommer, ikke sant. En av de fordommene er at man ikke kan finne bra bonuskoder på nettet. For å bli kvitt denne fordommen er det bare å besøke VideoSlots Spill og endelig få våre velkomsbonus.

Hundekjøring, eller rettere sagt hundespann er en idrett der en hundefører og to, tre eller enda flere trekkhunder er med på å kjøre rundt i verdens islandskap. Den er veldig populær i nordiske land, Norge, Sverige og Finland spesielt, der landskapet er nydelig og klimaet er gunstig for den slags idrett. Hundeføreren styrer vognen, og trekkhundene trekker vognen, pulken eller sleden. For de spenningssøkende og spesielt glade i nye utfordringer er det også mulig å kjøre om kapp. Det blir spesielt utfordrende i et sånn landskap, der man skal passe på å holde hundene under kontroll og at vognen ikke vendes opp ned.

Hestekjøring, eller hestevognkjøring er til vanligs en konkurranseinnstilt idrett. Vanligvis blir man vurdert ut fra det man klare å vise fram foran dommerne, dvs. hvilke bevegelser en klarer å utføre med hesten(e) og vognen. Dette kaller man for en dressage runde. Man får karakter fra dommerne til slutt, og den høyeste karakteren er 10.

Som en tilskuer får man et øyeblikkelig bilde av den ville naturen under kjøringen. Derfor kan man godt hevde at estetikk er viktig i begge idrettene, men på ulike vis. Hva angår hundespann er det landskapet, hundene og det altomfattende hvite som utgjør estetikken. Hva gjelder hestevognkjøring er det de nydelige og stolte hestene og deres evne til å galoppere elegant det som estetikken består av.

Den andre likheten er at i begge idrettene kan man kjøre om kapp. Hva gjelder hestevognkjøring kalles dette for marathon. Man skal nemlig kjøre opp til 22 km gjennom en terreng full av ulike hindringer. Der er det en liten forskjell fra selve hundekjøringen. Hindringene under hestevognkjøringen bidrar til å forandre landskapet, slik at man møter flere utfordringer man må komme seg over. Bokstavelig talt – komme seg over! Vanligvis er det vann, labyrinter, bråtte skråninger eller gjerder av ulik høyde.Hva gjelder hundekjøring er det selve naturen som er en utfordring i seg selv.

Den tredje likheten handler om idrettenes historiske utvikling og deres betydning for menneskeheten. Nemlig er grunnene til at disse to idrettene oppsto litt ulike. Fra tidenes tid brukte man hunder for å jakte på andre dyr ute i villmarken, der det var altfor kaldt og farlig å gå alene. Med andre ord har hunder alltid vært menneskehetens mest trofaste samlivspartnere og hjelpere. Når man skal snakke om hester, kan man påstå at enklarte å temme hester tidligere, til og med før å ha klart å temme hunder. Uansett brukte man ikke hestevogn for jakt. Det var krigføring hestevogn var av største nytte. Det er bare å kikke på gamle veggtegninger fra det gamle Sumer, Asir eller Egyptus for å skjønne hvor viktige hestene var under krigsoperasjoner. De var også brukt for å overføre varer fra et sted til et annet. Det er også viktig at man kunne holde både hunder og hester i den gamle Norden, mens at det var vanligere med hester i de ovennevnte, varme strøkene.