EM for Hundeslede 2017 Inzell, Tyskland

EM for hundeslede gikk av stabelen i Inzell, Tyskland 2. til 5. Februar.
Konkurransen startet med prologen på torsdag 2. Februar med mid distansen. På fredag klokken 08:30 startet den første av de tre sprintene, fulgt av distanse lagene. Etter første kategoriene måtte rutene bli kortet ned. Median distansen ble skiftet en time bakover, da det var kaldere temperaturer. Det var altså varme temperaturer utover dagen som skapte litt trøbbel for utøverne.

Åpnings seremonien tok sted fredag kveld fra 18:00 – 21:00, og det ble da servert suppe.

Lørdag morgen startet med andre sprint runde. Dette gikk meget bra og det var ingen store problemer for arrangør eller utøver. Klokken 13:30 startet tredje runde av mid distanse konkurransen. Dette markerte den siste runden av mid distanse konkurransen og vinnerne kunne bli presentert på kvelds arrangementet.

Lørdag kveld var det ett arrangement i det store ballrommet i Inzell og en premieseremoni som hedret vinnerne av mid distansen. Disse utøverne hadde allerede 3 dager med konkurranse bak seg, så det var en velfortjent feiring. For første gang var det to vinnere: Frankrike og Russland. Franskmennene som hadde hatt vandrepokalen to år i strekk allerede gav Russland æren av å beholde pokalen til neste år – stor takk til Frankrike for den vennlige gesten.

Siste race dag hadde fantastiske forutsettinger for en flott konkurranse dag. Solen skinte og det var flere tusen tilskuere. Det ble faktisk så varmt at 2 hunds sledene kjørte kun for moro skyld og ikke for medalje, til alles store begeistring.

Det var fortsatt konkurranse, da tredje runden av sprint delen av turneringen ble avholdt. Fra klokken 16:00 var det premieutdeling og vinner seremoni.

For å få til ett såpass stort arrangement trengs det mange hender, frivillige som ansatte. Hovedarrangøren Arno Steichler hadde mer enn nok å gjøre, da det var noen utfordringer knyttet til det milde været. For at sledene skal fungere optimalt trenger det å være kaldt, hvert fall rundt 0 grader. Disse dagene fortonet seg nesten som sommerdager. Men det betyr ikke at arrangementet ikke ble en stor suksess. Det kom mange tilskuere og så på konkurransene. Utøverne og hundene stor koste seg. I dette miljøet er det ikke viktig å bare vinne. Det er også ett event som man gleder seg til gjennom året. Dette var en fin gjennomføring av EM på snø. Senere på året vil det være EM på barmark i Polen og da kan man vente flere av de samme utøverne og hundene der.

For å gjøre det mer spennende kan du se her bonus-kode.net.

Vel møtt!